Stolarija Kranjčec vaš najbolji izbor

Blog

NaslovnaIzvrstnostLudbreška stolarija nagrađena sa 105 tisuća eura!

Ludbreška stolarija nagrađena sa 105 tisuća eura!

Stolarija Kranjčec jedna je od 49 korisnika čiji su projekti uspjeli dobiti bespovratna sredstava u sklopu sheme Potpora jačanju konkurentnosti hrvatskog malog i srednjeg poduzetništva, koja je financirana u okviru programa IPA Europske unije za Hrvatsku – Regionalna konkurentnost

‘Cilj ove sheme jačanje je konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika kroz ulaganja u tehnologije i proizvodne metode koje promiču zeleno gospodarstvo te jačanje razvojnih potencijala za nove i konkurentne proizvode u skladu s eko i drugim međunarodnim standardima’, doznajemo od Tomislave Sardelić, voditeljice poslovanja u Stolariji Kranjčec.

Na natječaj, koji je provela Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU), zaprimljeno je gotovo 1.000 prijava, a nakon prve faze evaluacije ostalo ih je 90 s područja cijele Hrvatske. Na kraju su odabrana 53 poduzetnika s projektima vrijednima osam milijuna eura, a sa 49 potpisani su ugovori u ukupnom iznosu od 7.403.704 eura. Udio sredstava IPA iznosi 6.293.148 eura, a visina pojedinačnih potpora kreće se od 50.000 do 200.000 eura.

‘U oštroj konkurenciji prošla su dva projekta iz Varaždinske županije za sufinanciranje, a jedan od njih je naš po nazivom ‘Više prirode uz manje energije u proizvodnji’ vrijedan 148 tisuća eura, od čega se sufinancira 71 posto ili 105.834 eura. Projekt obuhvaća uvođenje međunarodnih eko i ostalih certifikata ISO 9001, ISO 14001 te ISO 18001, zatim ulaganje u tehnologiju nabavom najnovijeg stroja za lijepljenje i kantiranje rubova pločastih materijala.

U sklopu projekta napravit ćemo i redizajn internetske stranice, nastupit ćemo na sajmu Ambienta, a radit ćemo i istraživanje tržišta za razvoj novih proizvoda i ostale aktivnosti’, objašnjava voditeljica poslovanja u Stolariji Kranjčec čiji je projekt prošao jedini u drvnom sektoru.

Od uvođenja međunarodnih eko standarda i energetski učinkovite tehnologije u proizvodni proces Sardelić očekuje jačanje konkurentnosti Stolarije Kranjčec i ostalih malih i srednjih poduzeća koji su dobili sufinanciranje, kako na domaćem tako i na svjetskom tržištu.

‘Specifičan cilj projekta ‘Više prirode uz manje energije u proizvodnji’ podizanje je razine energetske efikasnosti i smanjenje drvnog otpada u proizvodnom procesu kroz recikliranje materijala, a primjenom najbolje prakse i uspješnih poslovnih modela lakše će se razviti novi, konkurentniji proizvodi’, rekla je Tomislava Sardelić koja je i inicirala projekt Stolarije Kranjčec u vlasništvu oca Tome Kranjčeca.