Stolarija Kranjčec vaš najbolji izbor

Blog

NaslovnaIzvrstnostOd 1000 tvrtki, u 49 najboljih ušla i Stolarija Kranjčec iz Ludbrega

Od 1000 tvrtki, u 49 najboljih ušla i Stolarija Kranjčec iz Ludbrega

Doći do nepovratnih sredstva iz Europske unije nije jednostavno, ali je moguće. Pokazuje to primjer Stolarije Kranjčec iz Ludbrega na čelu s Tomom Kranjčecom, čiji su se zaposlenici uspjeli probiti kroz nerazumljiv europski birokratski jezik i na račun tvrtke staviti više od 700.000 kuna!

Rigorozni uvjeti Od voditeljice poslovanja Tomislave Sardelić doznali smo da su se javili na natječaj za jačanje konkuretnosti u okviru IPA programa. – Uvjeti natječaja su bili rigorozni i bilo ih je zaista komplicirano ispoštovati, ali uspjeli smo – zadovoljno je kazala Tomislava Sardelić te pojasnila kako su na natječaj prijavili projekt “Više prirode manje energije u proizvodnji”, kojim planiraju povećati energetsku efikasnost svojeg pogona, ali i smanjiti količinu PVC otpada. Na natječaj se javilo 1000 poduzetnika, no odabrano je tek njih 49 prihvatljivih za financiranje.

Projekti su uskupno vrijedni oko osam milijuna eura. Dobili 105 tisuća eura Projekt Stolarije Kranjčec, pak, vrijedan je 148 tisuća eura, od čega Europska unija sufinancira 70 posto, odnosno oko 105 tisuća eura. A kako će o izvršenju morati slati mjesečna i kvartalna financijska izvješća, u tvrtki su osnovali radnu skupinu koja će se time baviti. I sav rad na ovom projektu odradili su sami. – Nešto nam je pomagala moja kolegica s faksa, ali u principu je nas šest iz radne skupine odradilo sav posao – kazala je T. Sardelić, jedan od 13 zaposlenika nekad malog obiteljskog obrta, a danas respektabilne male tvrtke.

Vlasnik Tomo Kranjčec kaže da su krizu osjetili, ali ih nije pogodila. – Radimo samo za poznatog kupca i cijelo vrijeme imamo posla. Izvozimo za švedsko, slovensko i srpsko tržište, a pregovaramo i sa Austrijancima – kazao je Tomo Kranjčec, koji vjeruje da su ispred hrvatskih poduzetnika ipak bolja vremena. –

Vjerujem da bi ulazak u Europsku uniju na naše tržište mogao dovesti više reda, pogotovo u aspektu naplate – zaključio je vlasnik Stolarije Kranjčec.

Izvor: https://www.vecernji.hr